Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  گچ سيوا گچ سيوا

سیمین پلستر

گچ سيوا چيست؟

در فرآيند ساختمان سازي از مصالحي بسيار متنوعي استفاده مي‌شود و همه آن‌ها نقش خود را در تكميل شدن ساختمان ايفا مي‌كنند. گچ از پركاربردترين مصالح مورد استفاده به ويژه در مراحل نازك كاري است. از آنجايي كه بسياري اوقات اين گچ در سطح رويي اعمال مي‌شود كيفيت آن از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. فناوري در اين خصوص به بهبود ويژگي‌هاي گچ كمك كرده است. گچ سيوا از ديگر مصالح جديد در صنعت ساختمان سازي به شمار مي‌رود كه بسياري از نقطه ضعف‌‌هاي گچ‌ معمولي را برطرف مي‌كند؛ اما آيا واقعاً مي‌توان آن را جايگزين مناسبي براي ساير انواع گچ سمنان در نظر گرفت؟ براي پاسخ به اين پرسش با ويكي ساختمون همراه باشيد.

گچ سيوا چيست؟
 

گچ سيوا كه گاهي گچ پليمري دستي خوانده مي‌شود در واقع نوعي گچ است كه به شيوه سنتي و از طريق دست اجرا مي‌شود. اين نوع گچ يك محصول مهندسي شده است و به همين دليل از ويژگي‌هاي منحصر به فردي برخوردار است كه آن را به گزينه بسيار ايده آلي براي جايگزيني گچ‌هاي معمولي تبديل كرده است. از اين ويژگي‌هاي ايده‌آل مي‌توان به مواردي همچون زمان گيرش بالا اشاره كرد. استفاده از اين نوع گچ به عنوان زير كار از مهم‌ترين كاربردهاي آن تلقي مي‌شود. در ادامه بيشتر به مزيت‌ها و كاربردهاي گچ سيوا خواهيم پرداخت.

 

گچ سيوا چگونه ساخته مي‌شود؟
 

گچ سيوا در مقايسه با ساير انواع گچ فرآيند ساخت و تركيب متفاوتي دارد. به طوري كه ماده اصلي ساخت آن در واقع گچ ميكرونيزه است كه در سفيد كاري كاربرد دارد. براي توليد گچ سيوا، گچ ميكرونيزه را طي يك فرآيند با مواد و تركيبات ديگري مخلوط مي‌كنند. از مواد افزوني به گچ سيوا، پرليت است كه باعث سبك وزن شدن محصول نهايي مي‌شود.

 

گچ و خاك يا گچ سيوا، كدام بهتر است؟
 

همان‌طور كه در بالا عنوان شد، استفاده در زير كاري از اصلي‌ترين كاربردهاي گچ سيوا است و از اين رو بسياري آن را به عنوان جايگزيني براي گچ و خاك در نظر مي‌گيرند. گچ و خاك از اصلي‌ترين مصالح براي زير كاري است اما در مقايسه آن با گچ سيوا از برتري خاصي برخوردار نيست. اين نوع از گچ به عنوان گچ زير كار از مزيت‌هاي بالقوه‌اي همچون وزن بسيار سبك‌تر، عايق حرارتي و صورتي بهتر برخوردار است؛ بنابراين بدون شك گچ سيوا را مي‌توان جايگزين به حق براي گچ و خاك در نظر گرفت.

 

مشخصات گچ سيوا
 

گچ سيوا به دلايل فرآيند ساختي كه دارد از ويژگي‌هاي فيزيكي و شيميايي متفاوتي در مقايسه با ساير انواع گچ‌ برخوردار است. از مهم‌ترين اين ويژگي‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

 

    مقاومت آن در برابر نيروهاي فشاري و خمشي بيشتر است.

    قدرت چسبندگي آن با سطوح از جنس مختلف همچون سيمان و بتن بسيار بالا است.

    در شرايط مختلف آب و هوايي قابل اجرا هستند.

    ضريب انتقال حرارتي كمتر

    ضريب انتقال صوتي كمتر

    مقاومت بهتر در برابر رطوبت نسبت به ساير انواع گچ

    وزن مخصوص كمتر

    زمان گيرش اوليه آن بالاتر و تقريباً 90 دقيقه است.

    زمان گيرش ثانويه آن بالا و برابر با 120 دقيقه است.

    زمان گيرش بالا ايجاد ترك در آن را به حداقل مي‌رساند.

 

كاربرد گچ سيوا
 

گچ سيوا به مانند گچ و خاك كه به جاي آن نيز به كار برده مي‌شود بيشتر به منظور گچ كاري روي سطوح مختلفي همچون بتن، آهن، چوب و رابيتس كاربرد دارد كه اين موضوع هم به قدرت چسبندگي بالاي آن بر مي‌گردد. از طرفي نيز گچ سيوا براي استفاده در سفيدكاري نهايي بسيار مناسب است.

 

مزايا و معايب گچ سيوا
 

مزاياي متنوعي كه در خصوص اين نوع از گچ‌ها مطرح است بيشتر مديون فرآيند ساخت آن است و از اصلي‌ترين اين مزاياي مي‌توان به موارد رو به رو اشاره كرد. اول از همه اينكه اجراي آن در مقياس‌هاي مختلف به دليل عدم نياز به توقف براي آماده شدن سريع‌تر خواهد بود و همين موضوع در پروژه بزرگ مقياس تأثير زيادي مي‌تواند در سرعت اجراي پروژه و هزينه نهايي آن داشته باشد. موضوع مثبت ديگري كه در خصوص گچ سيوا مطرح است در واقع عايق بودن بهتر در برابر حرارت و صدا است.

 

از طرفي هم به دليل توقف زماني كمتر و وزن سبك‌تر استفاده از آن زحمت كمتري دارد. نكته ديگري كه تأثير زيادي بر كاهش هزينه‌ها به ويژه در پروژه‌هاي بزرگ مي‌گذارد اين است كه ضايعات گچ سيوا در مقايسه با ساير گچ‌ها به مراتب كمتر است. دست آخر اين نوع گچ در مقايسه با ساير گچ‌ها از مقاومت خوبي در برابر خط و خراش برخوردار است. به طور كلي معايب آنچناني را نمي‌توان در خصوص اين نوع گچ مطرح كرد و شايد هزينه بالاتر آن در مقايسه با گچ‌هاي معمولي كه البته آن هم بيشتر در مورد پروژه‌هاي كوچك‌تر صادق است را مي‌توان تنها نقطه ضعف آن در نظر گرفت.

 

روش اجراي گچ سيوا
 

در اجراي گچ سيوا به منظور اهداف مختلف بايد نكات مهمي را مورد توجه قرار داد. اول اينكه بايد حتماً دقت داشت كه سطح زير كار بايد كاملاً يكنواخت و عاري از هر گونه گرد و غبار باشد. وجود ناهمواري در سطح بايد ايجاد ضخامت‌هاي مختلف از اين نوع گچ و در نهايت كاهش كيفيت نهايي كار مي‌شود. در گام بعدي بهتر است كه از آب گرم براي آماده كردن آن استفاده كرد؛ به طوري كه به ازاي هر 6 ليتر آب مي‌توان از 9 تا 10 كيلوگرم گچ سيوا استفاده كرد. بعد از اضافه كردن گچ به آب، معمولاً چند دقيقه صبر و سپس اقدام به مخلوط كردن آن مي‌كنند. بعد از مخلوط كردن مي‌توان نسبت به اعمال آن روي سطح مورد نظر با خيال راحت اقدام كرد. ناگفته نماند كه سطح گچ كاري شده تقريباً بعد از گذشت 4 روز خشك و به سختي مناسبي مي‌رسد.

 

سخن آخر
 

انواع مختلفي از گچ در صنعت ساخت‌وساز به كار برده مي‌شوند. به طوري كه تعداد آن‌ها امروز به بيش از 10 نوع مي‌رسد. گچ سيوا يكي از اين انواع است كه با بهره گيري از يك فرآيند توليد مهندسي شده و به لطف اضافه شدن بعضي از موادها از خصوصيات بسيار كاربردي برخوردار است و به همين دليل بسياري آن را به عنوان جايگزين بسيار مناسبي براي گچ و خاك‌ها در نظر مي‌گيرند.


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/5/18 ساعت: ۱۲ توسط:siminplaster :

گچ سيوا در گچكاري

گچ سيوا چيست ( گچ صادراتي مختص زير كار)


از گچ سيوا در گچكاري مي توان براي بسياري از سطوح استفاده كرد از خواص گچ سيوا مي توان به سبك دستي پرليت دار عايق، مدت زمان گيرش زياد براي اندود كاري زير و گچكاري را نام برد.

از گچ سيوا در گچكاري به عنوان گچ ­زيركار استفاده مي كنند. به گچ سيوا در گچكاري به جز آب ماده اي ديگر اضافه نمي ­شود.گچ سيوا هم چون گچ گيپتون و گچ ساتن نوعي گچ عايق محسوب شده كه به شكل دستي (سنتي) از آنن استفاده مي كنند. از گچ سيوا در گچكاري پعد از تركيب با آب مي­ توان استفاده كرد و نيازي به مكثي جهتآماده شدنن گچ نيست. گچ سيوا در گچكاري را مي­ توان بر روي سطح صاف و بتني با ضخامت ۲٫۵ ميليمتر تا ۳ سانتيمتر استفاده كرد.


قيمت گچ سيوا


قيمت گچ سيوا به جهت نوع بسته بندي مورد استفاده و مواد افزودني به كار رفته در توليدش نسبت به ديگر محصولات بالاتر است.

وزن مخصوص گچ سيوا نسبت به ديگر گچ ­ها سبك تر است و اين امر وزن بنا را كاهش مي­ دهد.

ميزان مصرفگچ سيوا در گچكاري با ضخامت ۱ الي ۳ سانتيمتر مقدار استفاده گچ سيوا ۷ الي ۹ كيلوگرم در متر مربع ميباشد.


چگالي گچ سيوا در گچكاري تقريبا نصف چگالي بتن است.
مش گچ ساختماني سيوا در گچكاري مش بالايي دارد (نسبت به گچ هاي عادي). در واقع دانه بندي اين محصول مخصوص لايه اوليه ريزتر است.


طرز تهيه گچ سيوا در گچكاري و نحوه اجراي آن :


توسط قالب مي توان فاصله ي ملات بين سطوح را بعد از سخت شدن گچ توسط كاردك استيل هموار كرد. گچ سيوا در گچكاري بايد به صورت تك لايه و با ضخامت ۱ الي ۳ سانتي متر بر سطح آجر ، ديوار بتني و اسفنجي و متخلخل به كار برد. شيوه اجراي گچ سيوا در گچكاري به اين شكل است كه سطح استفاده بايد پاكيزه و بدون گرد و خاك و چربي باشد.در ضمن سطح اجرا در بتن اسفنجي براي ممانعت از ترك خوردگي و نشست در سطح گچ بايد نم دار باشد و اين سطح فاصله مابين ديوار و شيب سنج را تعيين مي كند.

از گچ سيوا در گچكاري در زير كار ساختمان سازي استفاده مي كنند و به غير از آب هيچ ماده اي را نمي توان به گچ سيوا در گچكاري اضافه كرد. به عبارتي بعد از ريختن آب ، گچ را آرام در استامبولي مي ريزيم و با مكثي چند دقيقه اي شروع به هم زدن ملات كرده تا گچ حالتي خميري به خود بگيرد سپس مي توان گچ را به كار گرفت. گيرايي اين گچ در حدود ۱۶۰ دقيقه است و از حالت خميري شدن به مدت ۶۰ تا ۹۰ دقيقه مي توان از ملات استفاده كرد.


مزايا ، مشخصات و خواص گچ سيوا در گچكاري:


قابل اجرا بر روي سطح صاف و بتني
استحكام و مقاومت بالا در برابر ضربه
براي ديوار آجري و انواع بلوك بتني مي توان از اين گچ بهره برد.
در برابر تغيير دما مقاوم است و مانع ترك خوردن گچ در كار انجام شده مي شود .
از نظر بهداشتي مورد تاييد اتحاديه اروپا است.
به دليل وجود برخي تركيبات آب را در حد زياد اشباع شده در خود نگه مي دارد و رطوبت هواي اتاق و خانه را متعادلل مي سازد.
هيچ خطري براي انسان ندارد و به سرعت و پس از پايان گچكاري مي شود در آن مكان ساكن شد.
در ضمن اين كه عايق حرارت ، صوت و رطوبت است.


قابل توجه گچ كاران


دماي محيطي كه گچ سيوا در گچكاري استفاده مي شود بايد حداقل ۵+ درجه سانتيگراد بوده و هيچ گونه ماده اي نيز نبايد به گچ سيوا اضافه شود و در نظر گرفتن اين موضوع براي كسي كه به شغل گچكاري مشغول است مي تواند بسيار مهم و حياتي باشد.


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/5/11 ساعت: ۱۱ توسط:siminplaster :

مزاياي استفاده از گچ پليمري پاششي

گچ پليمري پاششي

 

 گچ پليمري با اضافه كردن پليمرهاي خاص به گچ توليد مي شود و توسط دستگاه گچ پاش مورد استفاده قرار مي گيرد. اين نوع گچ، ضايعات گچ سنتي را ندارد و براي پوشش دهي ديوارهاي داخلي و سقف ساختمان مورد استفاده قرار مي گيرد.



سرعت انجام عمليات گچ كاري با گچ پاششي بسيار سريع تر از انجام آن به روش هاي سنتي و با دست مي باشد. اين گچ پس از آن كه بر روي سطح پاشيده شد، بسيار سخت و محكم شده و به ميزان قابل توجهي در برابر رطوبت و حرارت مقاوم مي شود.


گچ پاششي بهترين انتخاب براي پوشش ستون هاي بتني و فلزي به شمار مي آيد و مقاومت فشاري آن در مقايسه با گچ معمولي بالاتر است. اصولاً يكي از مسائلي كه هنگام استفاده از گچ مطرح مي شود عدم استفاده از آن در مكان هاي مرطوب است، اما افزودن مواد پليمري به آن دوام و استحكام آن را تقويت بخشيده و در تمام شرايط آب و هوايي مي توان از آن استفاده نمود.

دستگاه گچ پاش با فشار و سرعت بالا گچ را بر روي سطوح مي پاشد، از اين رو تمام ترك ها و درزها پر مي شوند و هيچ راهي براي نفوذ رطوبت به لايه هاي زيرين وجود نخواهد داشت.


جايگاه گچ پليمري ايران


ايران در زمينه توليد گچ معمولي رتبه خوبي را در جهان به خود اختصاص داده و پس از چين و آمريكا، در جايگاه سوم قرار دارد. با وجود اين كه گچ پليمري ايران در منطقه از لحاظ كيفيت و مرغوبيت حرف اول را مي زند، اما در جهان رتبه چندان خوبي ندارد.


توليد گچ پليمري در ايران از اواسط دهه 1380 شروع شد.با وجود تلاش هاي فراوان در زمينه توليد گچ پليمري، ايران هنوز نتوانسته جايگاه مطلوبي را براي خود كسب كند، به همين دليل كارخانجات توليد اين محصول نيز در ايران كم مي باشند و اغلب گچ پليمري توليدي خود را به كشورهاي همسايه صادر مي كنند.


وجود تحريم ها نيز سبب شده تا كارخانجات نيز با مشكل تهيه مواد اوليه روبه رو شوند، به همين علت در زمينه گچ هاي پليمري شاهد بازار رقابتي داغي نمي باشيم.


انواع گچ پاششي


گچ پاششي معمولي
گچ پاششي عايق كاري
گچ پاششي لايه نازك
گچ پاششي عايق بر روي پشم سنگ


مزاياي گچ پليمري پاششي


قابل اجرا بر روي انواع ستون بتني، سيماني، بلوكي، آجري، بتن متخلخل و سطوح فوم پلي استايرن مي باشد.
زمان گيرش اوليه و ثانويه آن بالا مي باشد.
به صورت يكدست و همزمان بر روي سطوح پاشيده مي شود و تمام منافذ سطح كار را پر كرده و پوشش مي دهد.
نسبت به گچ معمولي ضريب انتقال صوتي پايين تري دارد و مانند يك عايق صوتي عمل مي كند.
ملات مورد نياز براي گچ كاري با گچ پاششي به صورت اتوماتيك در مخزن ملات ساز دستگاه گچ پاش توليد شده و نيازي به آماده سازي ملات به صورت جداگانه نمي باشد.
سطوحي كه با گچ پليمري پاششي پوشانده مي شوند دچار ترك خوردگي نمي شوند.
اين نوع گچ با انواع اقليم هاي آب و هوايي سازگار است و در مناطق مرطوب نيز مي توان از آن ها استفاده نمود.
سرعت اجراي آن نسبت به گچ معمولي بسيار بالاتر مي باشد.
انعطاف پذيري بسيار بالايي دارد و در برابر خش مقاوم است.
با استفاده از اين گچ مرحله گچ و خاك از ساختمان حذف مي شود.
گچ پليمري چسبندگي بالايي دارد.
ميزان پرت اين نوع گچ بسيار ناچيز مي باشد.
در برابر ضربه و فشارهاي وارده از مقاومت بالايي برخوردار مي باشد.
چگالي كم و حجم بالايي دارد.
گچ پليمري در برابر رطوبت مقاوم است و مي توان آن را شست.
اين نوع گچ عايق حرارتي خوبي مي باشد.
در برابر آتش از مقاومت قابل قبولي برخوردار است.


نحوه عملكرد دستگاه گچ پاش


گچ پليمري توسط دستگاه گچ پاش بر روي سطح پاشيده مي شود. در ماشين گچ پاش گچ با آب مخلوط شده سپس اين دستگاه توسط پمپي كه در آن خمير گچ را توسط لوله مخصوص به سر نازل گچ پاش هدايت كرده و در سر نازل لوله ديگري كه به پمپ هواي فشرده متصل است، مخلوط هواي فشرده و خمير گچ را به ديوار مي‌پاشد. سپس لايه گچ توسط شمشه هاي دستي يكدست و هم تراز مي شود.


كلام پاياني


آن چه در اين نوشته به بيان آن پرداختيم، نوعي گچ موسوم به گچ پليمري مي باشد كه اجراي آن بر روي سطوح توسط دستگاهي به نام گچ پاش صورت مي گيرد. همانطور كه گفتيم، استفاده از اين نوع گچ مزاياي زيادي را در بر دارد از جمله اين كه سرعت اجرا را بالا مي برد و از پرتي مصالح جلوگيري مي كند. همچنين اين نوع گچ عايق خوبي در برابر حرارت، رطوبت، برودت و صوت مي باشد.


 
منبع : http://www.sakhtemanchi.com/مزاياي-استفاده-از-گچ-پليمري-پاششي

 


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1400/5/4 ساعت: ۰۹ توسط:siminplaster :